• Anders Myrbäck och Johan Sigurdsson, TopRight

Fullt upp för TopRight i Visby

Almedalsveckan 2018

2018-07-05 09:50

Almedalsveckan pågår för fullt och även i år finns det över 4 000 olika evenemang för besökarna att välja bland. Allt fler arrangörer väljer dessutom att webbsända sina seminarier och paneldiskussioner vilket gör det möjligt för fler att ta del av de samtal som förs. En av dem som uppskattar värdet av att fysiskt vara på plats i Visby är Anders Myrbäck, vd för TopRight Nordic.

Varför åker ni till Almedalen?

- Vi ser det här som en jätteviktig mötesplats. Vi är ett bolag som vill ligga i framkant, som vill vara med och driva utvecklingen och här möter vi väldigt många olika beslutsfattare från både politiken och näringslivet. Och då vill vi ta den möjligheten att synas här i Almedalen. 

Arrangerar ni egna seminarier?

- Vårt bolag arbetar med två produktområden. Det ena är smart glas och det andra är produkter för att öka synbarhet för yrkesgrupper som arbetar på väg. Förra året hade vi ett seminarium tillsammans med Räddningstjänsten och Motormännen, för att lyfta frågor kring det, men i år har vi inte varit arrangör utan istället medverkat som gästföreläsare. Vi har också en utställningsyta där vi visar upp företaget och kan knyta kontakter med olika intressenter.

Är det främst genom er utställning som ni knyter kontakter eller var sker mötena?

- Ja, det är dels via den här arenan. Igår hade vi till exempel Spotifys globala HR direktör här i samband med att hon medverkade på scen i anslutning till vår utställningsyta och Spotify är en stor kund till TopRight, så då passade det bra att ta ett kort möte efter det. Sedan har vi andra kunder som vi i förväg bokat upp och bjudit in, så det är en bra plats för både spontana och planerade möten.

Du hinner med mycket på en dag med andra ord?

- Ja, det gör man verkligen. Vi har vi har fullt upp.

Träffar du några företagare från glasbranschen?

- Nej, vi har faktiskt inte sprungit på någon ännu, förutom er då från Glasbranschföreningen, och det är klart att det skulle vi önska att det fanns fler aktörer som tog tillfället i akt att berätta om branschen och de fantastiska produkter och lösningar vi erbjuder idag. Inte minst är det bra att vara här för att omvärldsbevaka och hålla sig uppdaterad på vad som sker i samhället.

Text: Matilda Röjgård

Skriv ut sidan