• Gymnasielärare på bygg- och anläggningsprogrammet lär sig om glas på branschens skola i Katrineholm

Gymnasielärare inom bygg- och anläggning lär sig mer om glas

2017-10-31 17:32

Glasbranschföreningen arrangerade igår en utbildningsdag om glas på Glasskolan i Katrineholm för gymnasielärare på Bygg- och anläggningsprogrammen runt om i landet. Utbildningsinitiativet är en del i branschens satsning på att få fler elever att välja inriktningen till glastekniker på gymnasiet. Totalt var det 13 lärare från bland annat Göteborg, Östersund och Lycksele, som under en heldag fick nya teoretiska kunskaper om glas som material och praktiska övningar att kunna genomföra med eleverna på skolan.

- Lärarna var nöjda med dagen och att de fick lära sig en hel del nytt om vår bransch och om glas som material. Nu hoppas vi att de kommer att använda sina nya kunskaper till att genomföra roliga glasövningar med eleverna vilket förhoppningsvis ska inspirera dem till att välja inriktningen till glastekniker, säger Karin Lindskog, utbildningsansvarig på Glasbranschföreningen.

Glasbranschföreningen ska nu utvärdera mötet med bygglärarna för att se om det var något i upplägget som saknades eller kan göras bättre. Avsikten är att ännu fler bygglärare ska genomföra utbildningen, som med största sannolikhet kommer att erbjudas även nästa år. 

- Vi arbetar på ett generellt plan för att stärka samarbetet mellan branschen och skolorna med målet att fler elever ska komma ut till våra företag på praktik som förhoppningsvis ska leda till framtida jobb i branschen, säger Karin Lindskog, som också uppmanar företagen att vara öppna för att ta emot elever som vill gå en glasutbildning. 

Skriv ut sidan