• Glasbranschen besöker högskolor och universitet

Häll och Lindström på högskoleturné

2016-12-21 10:59

I år har Jörgen Häll, Glascentrum och Mats Lindström, Schüco, besökt högskolor och universitet i Jönköping, Stockholm och Luleå och hållit föredrag för studenterna om glas.

- Vi ger dem de grundläggande kunskaperna så att de när de hamnar i skarpt läge ska kunna gestalta och använda glaset i sina byggnader på bästa sätt, säger Jörgen, som senast var på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och förläste för eleverna på Byggteknik och Design.

Att intresset är stort vittnar de 24 djupt koncentrerade studenterna på denna valfria föreläsning om. För Sara Lundström och Anders Gustafsson är föreläsning en välkommen inblick i vad de kallar verkligheten.

- Det blir ju mer på riktigt när glasbranschen, genom Jörgen Häll, kommer till oss. Vi får lära oss basic-grejerna som till exempel skillnaden mellan härdat och laminerat glas. Vi får lära oss det senaste i produktfloran, om variabla glas med dynamiska prestanda och olika infästningar. Vi uppdaterar terminologin och vi får en personlig kontakt som vi kan ha glädje av när vi väl börjar jobba, säger de.

Jörgen och Mats lär få många fler inbjudningar till landets lärosäten med sina innehållsrika och pedagogiska föreläsningar.

Skriv ut sidan