• Arkitekturskolan vid KTH utsedd till Årets Stockholmsbyggnad 2016

Nya Arkitekturskolan är Årets Stockholmsbyggnad 2016

2016-05-27 11:43

Den redan mycket prisade Arkitekturskolan vid KTH fick igår ytterligare ett hedervärt pris nämligen förstapriset i Stockholm Stads tävling om årets stockholmsbyggnad.

Återigen får Fasadglas Bäcklin AB, som svarat för konstruktion och montage av fasaden med bland annat de böjda glasen, tillfälle att fira.

- Vi är såklart väldigt glada att ett projekt som vi har jobbat med vinner ytterligare ett fint arkitekturpris. Det är positivt för företaget på många sätt, men kanske framförallt för att det öppnar dörrar till nya spännande projekt för oss, säger Jan Lindholm, vd på Fasadglas, och förklarar närmare:

- Många av de projekt som får utmärkelser bygger på lite knepigare konstruktioner. Det gör att beställare som är ute efter att hitta nya lösningar till mer komplicerade byggkonstruktioner hittar till just oss, eftersom de ser att vi lyckats leverera ett bra resultat i tidigare projekt.    

Juryns kommentar

”Ett fint anpassat tillägg till en trång miljö där fasadens roströda cortenstål, med sin organiska form, ger ett både mjukt och uppkäftigt intryck. Ett generöst hus som får besökaren att känna sig såväl nyfiken som inbjuden.”

Fakta om arkitekturskolan KTH

Byggherre: Akademiska Hus
Arkitekt: Tham & Videgård Arkitekter (Bolle Tham och Martin Videgård är ansvariga arkitekter)
Glasentreprenör: Fasadglas Bäcklin AB
Glasleverantör: Böjda glas: Tambest Glass Solutions Oy Ltg, Raka glas: AS Klaasimeister
Byggsystem: Schüco FW50+ FG Lightwall (Fasadpartier), Lackdoor LD65195 (Fasadpartier samt corténbeklädda entrépartier)

Om tävlingen Årets Stockholmsbyggnad

Det är i år sjunde året i rad Stockholms stad arrangerar tävlingen Årets Stockholmsbyggnad. Av tio finalister som juryn gallrar fram får Stockholmarna rösta fram sin favorit. Tanken med tävlingen är att skapa engagemang för det moderna Stockholm – och uppmuntra till diskussion om hur vi vill att vår huvudstad ska se ut.

Skriv ut sidan