Richard Gavaller ska utveckla bilglasverksamheten

2017-08-21 15:44

Richard Gavaller har nu tillträtt tjänsten som projektledare för Glasbranschföreningens bilglasverksamhet. Han blir i och med det även ansvarig för Auktoriserat Bilglasmästeri.

Richard kommer närmast från en tjänst som affärsutvecklare på Mekonomen och har under de senaste tjugo åren jobbat både på golvet och haft ledande befattningar inom företag i bilbranschen. Han har även drivit eget företag inom billackering, plåtslageri och rekond. Han är en drivande och engagerad person, vilket understryks extra av att han utsetts till årets medarbetare på Mekonomen.

– Det ska bli rejält inspirerande att få komma igång. Jag vill ut och träffa medlemsföretag för att ta reda på vad branschen har för behov både på kort och lång sikt. Det gäller också försäkringsbolagen, jag vill ta reda på vad de har för tankar och planer. Konkurrensen på marknaden är ju tuff och det gäller att vi jobbar tillsammans för att befästa auktorisationen, som fortsatt ska borga för den högsta kompetensen, säger han.

Leda utvecklingen
I samband med att Richard Gavaller tillträder tjänsten i augusti kommer han, förutom att åka runt och besöka medlemsföretag, även att delta vid olika utbildningstillfällen.

– Att vara med på kurstillfällena ger mig en bra chans att träffa många bilglasmästare samtidigt. Det ger säkert också en bra inblick i teknik, metoder och utrustning och det behöver jag lära mig mer av. Utbildningen är en grundförutsättning för att vi ska följa med i teknikutvecklingen. Men vi behöver också tänka på hur vi når ut till kunderna och sedan tar hand om dem för att vi själva ska bli ännu mer effektiva och lönsamma, säger han.

Inte bara rutbyte
I tankarna om hur branschen ska utvecklas menar Richard att det finns goda möjligheter genom att erbjuda kunden mer än att bara byta eller reparera bilrutan.

– Vi ser ju att fler och fler börjar tänka i de banorna, och erbjuder till exempel slipning av strålkastare, byte av vindrutetorkarblad, solfilm med mera.

Branschen ska hålla ihop
Tillsammans med medlemmarna vill Richard få till ett helhetstänk där teknik och marknad kombineras genom kontinuerlig vidareutbildning kundkommunikation.

– I den hårdnande konkurrensen med utmanande märkesverkstäderna gäller det att vi håller ihop branschen och gemensamt ser till att behålla och förstås gärna ökar vår marknadsandel. Vi har ett bra och uppskattat varumärke i auktorisationen, det ska vi värna och stärka ytterligare, säger han.

Kunskap och engagemang
Erik Haara, vd på Glasbranschföreningen är mycket nöjd med rekryteringen av Richard Gavaller.

– Ja, jag är väldigt nöjd över att han börjar hos oss i branschen! Richard har både kunskaper och engagemang som kommer att bidra till en positiv utveckling för bilglasföretagen. Som projektledare kommer han att arbeta för att branschens bilglasföretag ska ligga främst både vad gäller kompetens, servicenivå och kvalitet. Ett viktigt och prioriterat område är givetvis kontakter och påverkansarbete gentemot försäkringsbolagen, säger Erik Haara, vd på Glasbranschföreningen.

F a k t a – Richard Gavaller

Namn: Richard Gavaller
Ålder: 53 år
Aktuell: Ny projektledare för Glasbranschföreningens bilglasverksamhet och Auktoriserat Bilglasmästeri. Han tillräder tjänsten 14 augusti och kommer att arbeta från ett kontor i Växjö.
Familj: Gift sedan 26 år med Annika, vuxna barnen Eddie 22 år och Elise 18 år.
Bor: Väckelsång, ett litet samhälle utanför Växjö.
Yrkesbakgrund: Egen företagare med anställd personal inom billackering och plåtslageri. Garantiansvarig och verkstadsadministratör på Småländska Bil AB. Kvalitets- och miljöchef, kundrelationsansvarig och projektledare på Davidssons Bil AB. Platschef på Vianor AB. Distriktschef och projektledare Verkstad samt affärsutvecklare Verkstad på Mekonomen Sverige AB.
Intressen: Som hantverkare älskar han att hålla med på med huset som han har renoverat själv. Han gillar även att resa, ha aktiv semester, alpin skidåkning tränar gärna på sin racer cykelracer och styrketränar. 

Skriv ut sidan