SM i Konstinramning

SM i Konstinramning avgörs vartannat år i samband med Glasbranschföreningens stora branschträff Glasdagen. De tävlande bidragen ställs ut på plats och kan beskådas under hela dagen. De bedöms av en professionell jury, som ingående granskar varje inramning och bedömer dem utifrån samma kriterier som gäller för att avlägga gesällprov i konstinramaryrket.

Under dagen pågår även en tävling om att bli publikens favorit, där de medverkande på Glasdagen röstar på sin favorit. Vinnaren tillkännages under galamiddagen på kvällen. 

SM 2018 avgörs 2 februari på Quality Hotel Globe i Stockholm

Årets uppgift: 

GE BILDEN EN NY CHANS!
Vi har alla sett mer eller mindre fi na konstverk som behandlats utan tanke eller kunskap. Bilder som riskerar att både bokstavligen och bildligt tyna bort i glömska och av tidens tand...

Utmaningen i 2018 års SM i Konstinramning är att, med kreativitet,korrekta material och metoder, ge en inramning av konst på papper, nytt liv. En chans att likt den fula ankungens förvandlas till en vacker svan. Såväl den nya inramningen/tävlingsbidraget som den gamla ska exponeras under tävlingen för att visa vilken skillnad det gör när en professionell konstinramare tar tag i uppgiften att ge bilden en ny ”kostym”.

Rösta på din favorit!

Måndagen 29 januari öppnar vi online-omröstningen för att utse publikens favorit. Omröstningen stänger fredagen 2 februari kl 19.15. Vinnaren tillkännages i samband med priscermonin på Glasdagen kl 22.00. 

Läs mer om SM tidigare år:

Skriv ut sidan