Image
En man och en kvinna i arbetsvästar tittar på en datorskärm

Utbildning för arbetsledare i glasbranschen

Vill du bli ännu tryggare i din arbetsledarroll och stärka din förmåga att leda andra? Eller är du helt ny i rollen och vill få en bra grund? Då är detta utbildningen för dig. Utbildningen berör det mesta en arbetsledare behöver kunna i ett projekt och vad det innebär att ha ansvar för att leda medarbetare.

Utbildningen är på totalt åtta kunskapsfyllda dagar med föreläsningar, diskussioner, nätverkande och grupparbeten. Deltagarna får en övergripande förståelse för hur byggprocessen fungerar från projektberedning till att starta upp ett projekt och skedena fram till projektavslut och besiktning.

Kursens mål

Att ge deltagarna en säkerhet i rollen som arbetsledare och i att leda andra.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till nya arbetsledare, men också till dig som varit i arbetsledarrollen ett tag och vill bli tryggare i din roll.

Kursinnehåll

Utbildningen går igenom arbetsledarens arbetsuppgifter, ansvar och befogenheter, lagar och föreskrifter inom byggverksamhet, arbetsgivarens ansvar, etik och moral, KMA och riskhantering, grundläggande entreprenadjuridik, AMA, varför AF-delen är så viktig, hur olika tekniska beskrivningar hänger samman samt ritningsläsning.

Deltagarna får jobba med arbetsberedning, ekonomiska avstämningar, att göra en tidplan, hur kalkyl och inköpsarbete går till, ÄTA-arbeten och slutligen kommunikation och mötesteknik. En hel dag ägnas åt ledarskap för en arbetsledare.

Deltagarna får många nya insikter och en egen kunskapsplattform att verka utifrån vilket skapar en trygghet i rollen och underlättar i det dagliga arbetet. Att förstå ledarskapets nycklar gör vardagen enklare och roligare, att väcka medarbetarnas arbetsglädje och engagemang är förlösande och skapar förutsättningar för kvalitet och lönsamhet. I kursmaterialet finns även en administrativ verktygslåda som stöd för arbetsledaren i det dagliga arbetet.

Utbildningen är på totalt åtta dagar och genomförs i samarbetet med BUC, Byggföretagens utbildningscenter. I utbildningen ingår både fysiska och digitala kursdagar. De fyra fysiska träffarna genomförs i Byggföretagens lokaler på Wennerbergsgatan 10 i Stockholm.

Kursort

Kursen genomförs i Byggföretagens lokaler på Wennerbergsgatan 10 i Stockholm samt digitalt.

Medverkande/Kursledare

Michael Brogren, Redoll AB
Mikael Strömquist, Pharus AB
Torbjörn Carlberg, Glasbranschföreningen

Kurslängd

Åtta dagar

Kursavgift

22 000 kr exkl. moms för medlemmar i Glasbranschföreningen.

Kurstillfälle

Det finns för tillfället inget aktuellt kursdatum. Om du är intresserad av utbildningen ber vi dig skicka in en intresseanmälan i formuläret nedan. 

Intresseanmälan till utbildning

I detta formulär kan du skicka in intresseanmälningar till nya utbildningar som vi planerar att arrangera om behov och intresse finns samt till utbildningar som vi ger mer sällan (där det ännu inte finns något inplanerat kursdatum). Om du vill anmäla intresse för en utbildning som inte listas nedan kan du skicka ett mejl till karin.lindskog@gbf.se.

Om du har skickat in en intresseanmälan för en utbildning kommer du att få information när kursen finns tillgänglig. 
Jag anmäler intresse för följande utbildning: