Forum för sund konkurrens och schyssta byggen

2020-09-30 09:30 till 15:00Möten & eventsStockholm

Konferensen Forum för sund konferens och schyssta byggen tar avstamp i det breda arbete som vi aktörer i och omkring sektorn genomfört under 2019. Vi tar del av goda exempel, initiativ, resultat och hinder, samt samtalar om vårt gemensamma arbete för att nå en sund konkurrens och schyssta byggen. Med en gemensam övertygelse, en målbild och sju tydliga spelregler som vi tillsammans arbetat fram ökar vi nu fokus på ett förbättrat arbetssätt och konkreta åtgärder som driver oss mot vår vision – ett hållbart samhällsbygge i världsklass.  

Medverkande 

Vid konferensen möter du bland andra: 

  • Jesper Göransson, koncernchef Peab 
  • Niklas Modig, tidigare forskare på Handelshögskolan i Stockholm och författare till boken ”Detta är Lean” som är en av världens mest sålda böcker inom området Operational Excellence.
  • Regeringsföreträdare 

Ny forskningsantologi presenteras

Vid konferensen kommer en färsk forskningsantologi om sund konkurrens att presenteras. Den består av 12 bidrag där sammanlagt 17 forskare från Sverige, Finland och Norge utifrån sin forskning beskriver hur man ser på nuläget när det gäller sund konkurrens i bygg- och anläggningssektorn och vad man ser som viktigast att förbättra samt vilka åtgärder som då är lämpliga.

När och var? 

Tid: 30 september kl 9.30 – 15.00 

Plats: Fotografiska Museet, Stadsgårdshamnen 22, 116 45 Stockholm 

Vi vet att vi som vill göra rätt är fler, bättre organiserade och starkare än motståndarlaget – de som fuskar och genar i kurvorna. Vi behöver jobba gemensamt – men också fråga oss vad var och en kan göra. I det lilla och det stora. Så missa inte möjligheten att denna dag vara med att stärka och utveckla sektorn. 

Arrangörer 

Bakom det här initiativet står Byggföretagen, Installatörsföretagen, Glasbranschföreningen, Måleriföretagen, Plåt & Ventföretagen, Maskinentreprenörerna, Byggnads, SEKO, Unionen, Svenska Elektrikerförbundet, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

Anmälan

Registreringen stänger 2 september kl. 09.00, 2020. Anmäl dig här.

Skriv ut sidan