Utbildning i glasberäkningsprogrammet ClearSight

Andra kurserVäxjö, Quality Hotel Royal Corner

Forskning om glas som konstruktivt material vid Lunds Tekniska Högskola har resulterat i beräkningsprogrammet ClearSight. Programmet kan användas för att dimensionera exempelvis laminerat glas i räcken. I den nya versionen kan man även göra beräkningar på isolerrutor. För att få en programlicens måste användaren gå två kursdagar, en dag för att lära sig programmet samt en dag för att få kunskap om dimensionering. Utöver glasberäkningsprogrammet, ClearSight, ingår också ett hjälpprogram för beräkning av laster och lastkombinationer, ClearLoad.

Kursens mål

Deltagarna ska efter avslutad kurs förstå hur ClearSight är uppbyggt, hur det används, dess begränsningar samt genom ett antal exempel kunna utföra beräkningar med olika typer av infästningar.

Målgrupp

Personer som har goda kunskaper om glas samt har kännedom om dimensioneringsfrågor.

Kursinnehåll

Kursen ger en bakgrund till och genomgång av programmets olika delar och hur det används. Deltagarna får ett antal beräkningsexempel som löses både gemensamt och individuellt.

Kursavgift

9 750 kr exkl moms för medlemmar i GBF, BF och SPF. I avgiften ingår en licens av beräkningsprogrammet, hjälpprogrammet för laster och lastkombinationer samt kurskostnad.

Anmälan

Anmäl ditt intresse snarast möjligt, då antalet platser är begränsade. du får bokningsbekräftelse och mer information när du skickat in din ansökan.

Meddela i din ansökan om du önskar boka logi på Royal Corner (var tydlig med vilket/vilka datum du önskar bo över).

Du skickar dina anmälan till:

Jögren Häll
jorgen@glascentrum-mtk.se

Glascentrum i Växjö AB
Tel: 070-522 79 40

Skriv ut sidan