Företagskultur i fokus och framtidstro på Kongressen i Göteborg

Kongress 2019

2019-04-18 09:51

- Det blev en fantastisk dag och kväll med intressanta inspel från både föredragshållare och deltagare. Det var kul att det blev så stor uppslutning vid detta viktiga möte, där föreningens framtid diskuteras och beslutas. Föreningar är beroende av engagerade medlemmar, något som Glasbranschföreningen verkligen har, säger Matilda Röjgård, kommunikationsansvarig på föreningen.

Glasbranschföreningens Kongress arrangerades på Gothia Towers 12 april i Göteborg. En central del av programmet var föreningsmötet där medlemmarna röstade för styrelsens förslag.  Det valdes även en ny styrelse med omval på samtliga poster. 

Dagen bjöd utöver föreningsmötet på ett spännande föredrag av retorikexpert Kjell Dahlin som belyste vikten av att bygga en bra företagskultur där människor trivs och uppmuntrar varandra. Ett tema som även föreningens ordförande Jonas Nilsson knöt an till i sitt inledningstal, där han resonerade kring hur ”kultur äter strategi till frukost”. Deltagarna fick också lyssna till en intervju med företagsledarna för de nominerade företagen till Årets företag i glasbranschen: Martin Karlsson och Cecilia Angergård, Karlsson & Dahl Glasmästeri, Marcus Nyström, Erikssons Glas i Norrköping och Jörgen Svenson, Henåns Glasmästeri & Ramaffär.

På kvällen var det branschfest på 29:e våningen med utsikt över ett skymningsvackert Göteborg. Det bjöds på middag och underhållning med Maria ”Sally” Lundqvist. Vinnaren av Årets företag i glasbranschen tillkännagavs och som segrare stod Erikssons Glas i Norrköping. Det delades även ut förtjänsttecken till Peter Larsson, 15 år i 8:e distriktets styrelse och Henrik Karlsson 15 år i 3:e distriktets styrelse.

Bilder från Kongressen

Fotograf: Sören Håkanlind

Skriv ut sidan