• Foto: Lundberg Design

Glasad container skapar arbetsro i robotlaboratorium

GLAS FÖR GRÄNSLÖSA MÖJLIGHETER

2019-09-04 15:11

Programvaruföretaget 3D-design Autodesk har utformat ett nytt robotlaboratorium i sin verkstad i San Francisco, och därtill ett konferensrum tillverkat av en container med en öppningsbar långvägg i form av en vikport med glas.

Företagets fokus ligger på forskning och innovation inom robotteknik. Till skillnad från det ursprungliga verkstads- och kontorsutrymmet har det nya handlat om möjligheter att hantera det okända och det flexibla.

Lundberg Design, som anlitades för ombyggnaden, föreslog och fick accept för ett öppet utrymme med dubbel takhöjd som gör det möjligt för lab-team att bygga, testa och visa upp olika typer av robotar, allt  från små drönare till stora industrirobotar. Laboratoriet omges av ett öppet kontor och ett unikt konferensrum tillverkat av en container. Användarna ville ha ett konferensrum som kunde stänga ut ljudet från labbet, men samtidigt öppna upp för att vid behov kunna studera pågående forskning och tester.

Den modifierade containern, som i sig bär en känsla till arbetets industriella karaktär och kontorets placering, har en fem meter bred dubbelvikt glasport som ger den önskade kopplingen till resten av labbet.

Skriv ut sidan