Helg i konstinramningens tecken

2015-10-19 15:39

Under lördagen och söndagen i förra veckan var det full fart på Glasskolan i Katrineholm när Öppet Hus för kreativa ramdagar arrangerades.

Runt 30 konstinramare lyssnade till intressanta föredrag av Jørn Waskaas från ADIT som berättade om priskalkyleringsprogrammet PFP, samt Hans och Patrik Andersson från Konstlist som visade senaste nytt inom inramningsbranschen.

Under den kreativa workshopen delades deltagarna upp i mindre grupper som fick i uppgift att göra inramningar som ska pryda Glasskolans väggar. Deltagarna gick verkligen in för uppgiften och skapade inspirerande inramningar av saker de hittade på Glasskolan och på en loppis i Katrineholm.

- Tidigare träffar har till stor del bestått av seminarier, men den här gången fick vi släppas lös och vara kreativa själva. Det var fantastiskt! Trots att jag har arbetat i över 30 år i branschen så tycker jag alltid att de här träffarna är roliga och inspirerande, säger Annalena Pettersson från Svenssons Ramar, tillika ordförande i Inramningsgruppen, och tillägger att Glasskolan är en mycket bra plats att hålla till på.
- Ja, där finns det utrymme för både seminarier och verkstadsarbete i en neutral miljö, en bit bort från våra egna ramverkstäder.

Foto: Anne Sahlgren

Skriv ut sidan