• Glasbranschföreningens ordförande Jonas Nilsson (till höger i bild)

Jonas Nilsson ny ordförande i Glasbranschföreningen

Kongressen 2017

2017-04-11 15:28

På Glasbranschföreningens kongress i Malmö valdes Jonas Nilsson, vd på Nordmarkens Fasader AB i Töcksfors, till föreningens nya ordförande. Jonas Nilsson efterträder därmed avgående ordförande Per Sjöhult.

- Jag är hedrad och känner att det här blir en utmaning som kommer rätt i tiden för mig. Jag tycker att styrelsearbete är både viktigt och stimulerande och att få leda en fin bransch- och arbetsgivarorganisation som Glasbranschföreningen, med så många kompetenta medlemsföretag känns bra. Jag har mycket att lära, men jag vet att vi kommer att kunna skapa ännu bättre förutsättningar för uppskattade samhällsinsatser och framgångsrika företag med vårt föreningsarbete, säger Jonas Nilsson och beskriver sig själv som en ambitiös satsande men också eftertänksam ledare.

- Full gas framåt, men med näven på handbromsen!

Glasbranschföreningens kongress och föreningsstämma präglades av samstämmighet och framåtanda. Vd Erik Haara pekade ut riktningen för verksamheten med en offensiv tvåårsplan för att ge branschen och medlemsföretagen ökad uppmärksamhet.

Kongressprogrammet innehöll också intressanta föredrag. Dels med Joakim Länder och Karin Lindskog från Glasbranschföreningen, som berättade om föreningens utbildningsverksamhet och dels med konstnären och entreprenören Mikael Genberg, som delade med sig av sina erfarenheter av hur mod och passion kan göra det omöjliga möjligt.  

Deltagarna fick även lyssna till en intervju med de företag som var nominerade till att utses till Årets Företag i Glasbranschen: Jan Lindholm, Fasadglas Bäcklin AB i Stockholm, Pernilla Trane, Hanssons Ramtillverkning i Limhamn och Tommie Sanderth, Fasadsystem i Stenkullen AB.

På kvällen var det branschfest med middag och musikunderhållning med Bröderna Berggrensson. Vinnaren av Årets Företag i Glasbranschen tillkännagavs och det blev Fasadglas Bäcklin AB i Stockholm. Det delades även ut förtjänsttecken till personer med förtroendeuppdrag under lång tid i föreningen.

Mottagare av förtjänsttecken 2017

Håkan Berglund 15 år i 3:e distriktets styrelse
Anders Bergzén 15 år i 2:a distriktets styrelse 
Ingemar Eriksson 15 år distrikts- och föreningsstyrelse, Glascentrum, MTK
Maria Gärdlund 15 år på GBFs kansli
Bernt Jonasson 20 år Auktoriserat Bilglasmästeri och flera år på GBFs kansli
Torbjörn Lund 15 år i Fasadgruppens arbetsgrupp
Annalena Pettersson 10 i huvudsstyrelsen
Magnus Ryd 12 år i huvudstyrelsen
Mats Segerberg 12 år i huvudstyrelsen
Jonny Simonsson 15 år i 3:e distriktets styrelse 

Glasbranschföreningens nya styrelse

Ordinarie ledamöter: Jonas Nilsson, Nordmarkens Fasader (ordförande), Göran Kronström, Karlstads Glasmästeri, Jan Hansson, Glaskedjan i Sverige, Annalena Pettersson, Svenssons Ramar, Mats Segerberg, Ekströms Glasmästeri, Micael Westerberg, Tannefors Glas och Thomas Harbom, Alufont. Suppleanter: Mats Runsten, Ryds Glas och Daniel Nestenborg, Ferm & Persson. 

Bilder från Kongressen 2017

Foto: Sören Håkanlind

Skriv ut sidan