• Maja Hallén till höger i bild

Maja siktar på mästartiteln

2016-12-21 16:14

Fyra konstinramare har antagits till mästarutbildningen på Leksands Folkhögskola.

- Utbildningen startar med en obligatorisk upptaktshelg i Leksand i vår, men därefter är det en 10-veckors distansutbildning, berättar Maja Hallén, RAMA, som är en av de blivande mästarna.

Varför har du anmält dig till mästarutbildningen?

- Det känns som ett naturligt steg efter gesällbrevet. I och med att branschen antog den nya mästarutbildningen för något år sedan tycker jag att statusen på mästartiteln har höjts. Och jag ser fram emot att gå utbildningen.

Vad kommer du att lära dig?

- Det är ju en utbildning i företagande, där man får lära sig de viktigaste grundkunskaperna inom ekonomi och juridik samt en del om marknadsföring, företagsutveckling och ledarskap. Mästarutbildningen är densamma för alla hantverksyrken, så det kan vara folk från alla möjliga branscher som läser samtidigt med oss.

Ni är ju flera konstinramare som går utbildningen samtidigt, vad betyder det?

- Vi är ju fyra från inramningsbranschen som ska gå utbildningen i vår, vilket känns kul eftersom vi genom utbyte av varandras tankar och erfarenheter kan ha ett branschperspektiv på det vi lär oss. Att gå samman flera från branschen och anmäla sig till utbildningen var faktiskt något som Pernilla Trane på Hanssons Ramtillverkning rekommenderade oss att göra utifrån hennes erfarenheter. Hon tyckte att det var en mycket bra utbildning, men att hon gärna hade haft en branschkollega att dela upplevelsen med. Så det har vi lyssnat på.   

Skriv ut sidan