• Grundkurs i inramningsteknik - papperskonst - på Glasskolan i Katrineholm

Många nya idéer på nyttig inramningskurs

2016-06-15 15:26

Anna Rosengren, Ulemo Rammakeri i Göteborg, deltog på Inramningsgruppens kurs på Glasskolan i Katrineholm. Anna är dessutom ny medlem i Glasbranschföreningen.

Anna Rosengren- Kursen var jättebra! Jag jobbar ensam med inramning på min firma, så att få träffa kollegor och lärare och kunna diskutera och bolla tankar och idéer gav verkligen mycket, säger Anna.

Hon har själv gått som lärling hos en äldre rammakare och fått ta del av hans kunskaper.

- Men det finns ju så många olika sätt att rama in på, både tekniskt och estetiskt, så att gå en kurs och få lära sig nytt ger inspiration, intygar hon.

För Anna var hängselupphängningarna något som hon sett tidagare men inte själv provat på. Nu finns hennes kursalster att beskåda för både kunder och henne själv hemma på rammakeriet.

- Jag har nyligen blivit medlem i Glasbranschföreningen för att få möjlighet att gå fler kurser och för att fortlöpande få information om nyheter som kommer, både när det gäller glas och papper.

Hon tycker också att det känns skönt att få ett nätverk med kollegor som hon kan ringa till och tänka tillsammans med. Kanske extra mycket när hon får in något särskilt utmanande att rama in.

- Ja, man kan ju verkligen rama in vad som helst. Det märkligaste jag fått rama in hittills är nog en växelspak från en Volvo Amazon.

Vi vill också passa på att uppmärksamma att Glasbranschföreningen ytterligare har fått en ny medlem till Inramningsgruppen, nämligen Ninris Ramverk i Nacka, Stockholm - välkommen!

Skriv ut sidan