Rekordmånga deltagare på Kongressen

2015-04-28 17:29

- Att deltagarantalet ökar ligger helt i linje med vår satsning att skapa ett intressant och inspirerande program när vi har våra årliga event, som Kongressen och Glasdagen. Det är viktigt att det finns bra mötesplatser för medlemmarna, för känna branschtillhörighet och diskutera aktuella frågor, säger Matilda Röjgård, kommunikatör på Glasbranschföreningen.

Glasbranschföreningens Kongress arrangerades i Karolinska Institutets nya aula - Aula Medica - 24 april i Stockholm. På föreningsmötet togs bland annat beslut om medlemskap i Svenskt Näringsliv, distriktsverksamheten och nya etiska regler. Medlemmarna röstade i huvudsak för styrelsens förslag (vilka skickades ut per post inför mötet). Det valdes även en ny styrelse. 

Dagen bjöd, utöver föreningsmötet, på spännande föredrag och samtal med bland andra: Emma Jonsteg, vd Utopia Arkitekter, Jerry Eriksson, forskare på Glafo och Marie-Claude Dubois, ljusexpert på White Arkitekter. Besökarna fick även lyssna till en intervju med de företag som var nominerade till att utses till Årets Företag i Glasbranschen: Tomas Andersson, Selins Glasmästeri, Monica Ivansson, Fallqvists Glasmästeri och Magnus Hellström, Eriksbergs Glasmästeri. Moderator var Johan Wester. Under föreningsmötet avtackades de avgående styrelseledamöterna Håkan Stridsman och Sara Sjöborg-Wik.

På kvällen var det branschfest på Elite Hotel Marina Tower med middag och underhållning med Babben Larsson. Vinnaren av Årets Företag i Glasbranschen tillkännagavs och det blev Selins Glasmästeri i Sandviken. Det delades även ut förtjänsttecken till personer med förtroendeuppdrag under lång tid i föreningen.
 

Följande personer mottog förtjänsttecken vid Glasbranschföreningens Kongress:

Hans

Berggren

Oskarshamns Glasmästeri

Oskarshamn

15 år distriktsstyrelsen

Douglas

Jörgensen

Göteborgs Byggnadsglas

Göteborg

15 år distriktsstyrelsen

Per

Sjöhult

Glasbranschföreningen

Stockholm

VD GBF 1998-2013

Håkan

Stridsman

Ryds Glas Väst AB/Kålltorp

Göteborg

10 år styrelseledam/15 år dist styr

Patrik

Svensson

Glasjouren i Forshaga

Forshaga

15 år distriktsstyrelsen

Roger

Eriksson

Hedlunds Glas

Ljusdal

15 år distriktsstyrelsen

Thomas 

Jakobsson

Glasklart

Uppsala

15 år distriktsstyrelsen

Finn

Orring

Kortedala Glasmästeri

Göteborg

15 år distriktsstyrelsen

Bilder från Kongressen

Bilder från Glasbranschföreningens Kongress 2015

Skriv ut sidan