Saint-Gobain har sålt Glassolutions Sverige och Norge

2019-01-11 11:39

Saint-Gobain har sålt Glassolutions Sverige och Norge till det svenska investeringsbolaget Mimir Invest AB. Vidar Eikeset fortsätter som chef för företagen.
- Våra nya ägare har också ingått ett franchiseavtal med Saint-Gobain, vilket innebär att vi kommer att fortsätta utveckla varumärket Glassolutions och samtidigt ha en lokal närvaro i båda länderna, säger Eikeset, som ser fram emot att utveckla Glassolutions till en viktig aktör på den norska och svenska bygglasmarknaden.

Vidar EikesetVidar Eikeset tillträdde 2018 som ny vd för Saint-Gobain Bøckmann AS. Som en av de strategiska åtgärderna samlades alla enheter i Saint-Gobain Bøckmann under namnet Glassolutions Norway AS.

I somras fick han också ledningsansvaret för Glassolutions i Sverige. Glassolutions Norge och Sverige producerar och distribuerar tillsammans glasprodukter med en årsomsättning på cirka 350 miljoner kronor och sysselsätter 170 personer.

- Våra företag har en lång historia i både Sverige och Norge. Vi är därför glada över att vi hittade en ägare med skandinaviska rötter. I Mimir har vi hittat rätt partner för att utveckla Glassolutions Norge och Sverige utanför Saint-Gobain-gruppen. Mimir lägger till ytterligare resurser och har erfarenhet av byggmaterial och många andra branscher.

Nya investeringsplaner
- Vår företagsstrategi, inklusive offensiva investeringsplaner i Sauda och Emmaboda, blir nu tydligare. Vi kommer att använda våra lokala medarbetares kunskap och vilja att komma tillbaka på rätt väg med god försäljning och kundservice, lokal produktion och effektiv distribution, säger Eikeset.

Vidar Eikeset kommer att vara delägare i företaget.

- Jag har stor tilltro till vårt nya koncept. Därför går jag in som ägare i företaget. Det finns fortfarande en stark potential i våra produkter på den norska och svenska marknaden, säger han.

Företagsstrategi
Glassolutions Norway AS har för närvarande verksamhet i Oslo, Fredrikstad och Sauda. Ny företagsstrategi innefattar delvis en omorganisation av verksamheten. Det innebär att under våren etableras ett helt nytt servicecenter på Øra i Fredrikstad. Verksamheten med professionell försäljningslokal, lager och administration i Oslo är oförändrad.

Produktionen kommer att ske i Emmaboda och Sauda. I Emmaboda har den tidigare produktionslinjen för brandglas uppgraderats och anpassats för isolerglasproduktion. I Sauda kommer det också att finnas betydande investeringar i uppgradering av utrustning.

Omsätter tre miljarder
Mimir-koncernen har sin bas i Stockholm, grundad 2016 och omsätter över 3 miljarder kronor.

- Vi är glada över att Saint-Gobain valde Mimir som köpare av Glassolutions Sverige och Norge. Mimir-teamet ser fram emot att samarbeta med Vidar Eikeset och alla anställda i Glassolutions Sverige och Norge för att vidareutveckla de två företagens produktions- och distributionsmodeller. Mimirs ledningsgrupp har lång erfarenhet av att arbeta med tillverknings- och distributionsföretag globalt för att leverera tillväxt och lönsamhet till företag och partners, säger Jeff Bork, från Mimir Invest AB

 

Skriv ut sidan