Stor branschmanifestation för sikte mot en ljusare framtid

2016-02-12 11:29

I förra veckan samlades stora delar av glasbranschen för årets viktigaste event – Glasdagen 2016! På Quality Hotel Globe i Stockholm möttes drygt 300 deltagare för att lyssna till närmare 30 föreläsare och underhållare.

- Det blev en riktigt bra dag med härlig samvaro och nya infallsvinklar, säger Glasbranschföreningens VD Erik Haara. Han fortsätter:
- Syftet med Glasdagen är att samla så många företagare som möjligt samtidigt och tillsammans diskutera, utvecklas och känna stolthet för vår fantastiska bransch!

Under dagens gemensamma pass fick deltagarna bland annat lyssna till Svenskt Näringslivs VD Carola Lemne, trendanalytikern Göran Adlén och Pär Johansson från Glada Hudik-Teatern. Föreläsningar som både lockade till eftertanke, skratt och i Pär Johanssons fall, även tårar.

Eftermiddagen spenderades i fyra olika verksamhetsgrupper: fasad, glasmästeri, bilglas och konstinramning. Där fick deltagarna tillfälle att dyka djupare in i branschspecifika frågor.

Under middagen underhöll ståuppkomikern David Batra. Även Glasbranschföreningens konferencier försökte sig på ett uppträdande med transkriberat Beatlesmedley som lockade till allsång!

Sent på kvällen korades också vinnaren av SM i Konstinramning samt Publikens favorit som röstades fram av Glasdagsdeltagarna. Tävlingsuppgiften bestod i att rama in en tablettask.
Pernilla Trane, Hanssons Ramtillverkning vann SM i Konstinramning med en inramning av tre svart-vita tablettaskar formgivna av Bjørn Wiinblad.

- Självklart känns det jättebra att ha vunnit första pris, det är ett fint bevis på att det man gör är bra! konstaterade Pernilla efter prisutdelningen.

Publikens favorit blev en inramad choklad-tablettask gjord av Therese Sjöberg från Rammakarna på Östermalm. Även hon blev glad över utnämningen:

- Det känns jätteroligt! Känner mig både förvånad och även lite rörd över av att ha vunnit det här ärofulla priset.

Nästa Glasdag arrangeras 2018.

Se bilder från Glasdagen här nedan!

 

Skriv ut sidan