• Bild från SM i konstinramning 2016.

Svensk mästare i konstinramning utses

SM I KONSTINRAMNING 2020

2020-01-13 14:03

SM i konstinramning avgörs 31 januari i Stockholm i samband med Glasbranschföreningens stora branschträff Glasdagen. Tävlingen är öppen för alla konstinramare som arbetar professionellt med konstinramning i Sverige. I år är det 19 deltagare. Tävlingsbidragen bedöms av en professionell jury, utifrån kriterierna val av material, noggrannhet, helhetsintryck, kreativitet och estetik. Hur väl inramningen följer temat bedöms också. Juryn utser 1:a, 2:a och 3:e pris.

Alla tävlingsbidrag kommer att ställas ut på hotell Courtyard by Marriott på Kungsholmen. Där har deltagarna på Glasdagen också möjlighet att rösta på sin favorit, vilken tillkännages i samband med prisutdelningen under galamiddagen. 

Glasdagen är endast öppen för Glasbranschföreningens medlemsföretag men om du är intresserad av att se utställningen med tävlingsbidragen går det bra att kontakta Karin Lindskog, karin.lindskog@gbf.se.

Årets tema Harry Potter

Årets tema: Harry Potter

Årets tema för tävlingen är Harry Potter och det innebär att deltagarna kan välja att rama in bild eller objekt som hämtar inspiration från J.K. Rowlings berättelse om Harry Potter. 

Juryn består av:

Anne Sahlgren, tidigare projektledare för GBF:s inramningsföretag, ordförande
Pernilla Trane, Hanssons Ram Limhamn AB, mästare i konstinramaryrket
Eva Wadenhorn, Galleri ABCD, mästare i konstinramaryrket
Lisa Medin, serieskapare och illustratör

Läs mer om SM i konstinramning…

Frågor om tävlingen?

Karin Lindskog
Projektledare konstinramning
Glasbranschföreningen
08-453 90 73
Karin.lindskog@gbf.se

Skriv ut sidan