Vill du ta emot studenter från den nya YH-utbildningen till glas- och metallingenjör?

2018-02-13 14:49

I slutet av januari kom det glädjande beskedet att branschens utbildning till Glas- och metallingenjör blivit beviljad av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Konkurrensen var stor och beviljandet är ett bevis för att myndigheten ser potentialen i branschen. Totalt fick myndigheten in över 1 200 ansökningar och av dessa beviljades 525. Utbildningen är en fantastisk chans för företagen att rekrytera kompetenta medarbetare. Det betyder också att branschen måste ta emot praktikanter från utbildningen. 

En yrkeshögskoleutbildning är eftergymnasial och kombinerar teori med praktik och den genomförs också i nära samarbete med arbetslivet. För att få starta en utbildning måste branschen vara engagerad och det ska finnas behov av den yrkeskategori som utbildas.

- Nu är det viktigt att företagen i branschen ställer upp och erbjuder studenterna praktikplatser under de så kallade LIA-perioderna, poängterar Karin Lindskog, utbildningsansvarig på Glasbranschföreningen som uppmanar företagsledare över hela landet som är intresserade av detta att höra av sig.

Utbildningen omfattar inledningsvis 15 platser och den kommer att starta 5 oktober 2018 och pågå till februari 2020. Den kommer att genomföras på distans, i Katrineholm och med LIA-perioder på företag. Detta betyder att LIA-förtagen kan finnas över hela landet.

Den som vill gå utbildningen kan göra en ansökan via en länk på www.lerum.se/Vux och ansökan är öppen mellan 3 och 29 april 2018.

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande.

Anmäl intresse

Har du frågor om utbildningen eller vill ta emot en student under praktikperioderna, kontakta Karin Lindskog på Glasbranschföreningen, karin.lindskog@gbf.se, 08-453 90 73.

Skriv ut sidan