XXL Glas spränger gränsen för transparenta fantasier

2018-09-12 15:39

Som vanligt när Glasstec slår upp portarna strömmar besökare in för att se de senaste utvecklingsprodukterna inom glas för arkitektur. Världens ledande glasmässa i Düsseldorf, 23-26 oktober, lovar inför årets utställning ovanligt många spännande nyheter.

Den snabba utvecklingen av produktionsteknik för jätteformat av glas är ett område som får stor uppmärksamhet. XXL Glas har de senaste åren blivit allt populärare och efterfrågade. Numera är det också möjlighet att tillverka upp till 20 meter höga glas. Glastillverkare som Sedak, Thiele Glas, AGC Interpane och Saint-Gobain tillhandahåller alla glas i måtten 3,51 x 18 meter. I sommar har också Sedak lyckats tillverka glas upp till 20 meter.

Beroende på beställarnas önskemål är dessa jätteglas fullt möjliga att bearbeta och förädla genom skärning, borrning, härdning, screentryck och laminering. Idag har också AGC Interpane och Sedak teknik för att tillverka isolerrutor i upp till 3,21 x 15 meters storlek.

De XXL Glas som kommer att förevisas på Glasstec är multifunktionella, i det avseendet att de är specialskurna, böjda, screentryckta och med dimmerfunktion för att växla graden av transparens genom elektrokroma beläggningar. Med tanke på glasens storlek visas också lastberäkningar och montageteknik för att bära upp den tyngd glasen har.

Skriv ut sidan