Image
Ett montage av tre bilder från Nordbyggmässan och Glasbranschföreningens monter
Besök gärna Glasbranschföreningens monter C10:41

Nordbygg - Nordens största byggmässa

Fyra år av väntan över, 26 - 29 april 2022 samlas byggbranschen för att uppdatera sig om allt som har hänt sedan sist. Och det är mycket som är annorlunda.

Förutom hur vi träffas har också samtalsämnena och arbetssätten förändrats. Vi pratar om, och gör förhoppningsvis verklighet av, cirkulär ekonomi. Vi inventerar innan vi river och försöker finna möjligheter till storskaligt återbruk eller, i de fall materialet har nått vägs ände, bästa möjliga återvinningsalternativ. Sedan årsskiftet klimatdeklareras nya byggnader och att begära in epd:er är snart lika självklart som att be om en offert. Pris och kvalitet har fått konkurrens av koldioxidavtryck och det gäller att hålla sig framme.   

Glas & Beslag i C-hallen

Lika mycket som saker och ting är olika förblir de sig också lika. I vår avdelning Glas & Beslag i C-hallen hittar du de flesta stora leverantörerna inom glas, profilsystem, beslag och relaterade produkter samlade under ett och samma tak, en service till den svenska marknaden för att göra det möjligt att nätverka, klämma och känna på nyheter samt föra konstruktiva samtal.

Glasscenens seminarieprogram

I Glasbranschföreningens monter (C10:41) återfinner du Glasscenen, som bjuder på korta inspirerande föredrag. Det gör också Nordbygg Talks Live-scenen, där Glaspriset och för första gången även Glaspärlan delas ut. 

Här kommer också, på särskild inbjudan av Glasbranschföreningen, den renommerade Prof. Dr.-Ing. Ulrich Knaack, som leder institutet för Structural Design vid TU Darmstadt samt innehar sätet Design of Construction vid TU Delft, och Linnea Isén från amerikanska Skidmore, Owings och & Merrill att tala fasader.  

Läs också nyheten "Snart öppnas åter portarna till Nordens största byggmässa" 

Fredrik Hall Johansson
Fredrik Hall Johansson

Boka glasrådgivning i vår monter C10:41

I vår monter C10:41 erbjuder vi dagligen kostnadsfri glasrådgivning med Fredrik Hall Johansson från Glascentrum. Få svar på alla dina frågor om glas, exempelvis gällande regler, personsäkerhet, skydd, brand och montage.

Förboka tid för glasrådgivning 

Registrering

Nordbygg är en fackmässa där du måste registrera dig för att få din fribiljett. Uppge Glasbranschföreningens kampanjkod vid bokningen. Koden anges i steg två. 

Kampanjkod: glasbranschnb22

Gå till registreringen

Vi utser Sveriges bästa glasbyggnadsprojekt

Glaspriset och Glaspärlan 2022

I samband med Nordbygg delar Glasbranschföreningen ut priserna Glaspriset och Glaspärlan. 

Läs mer om tävlingarna och tidigare pristagare

Vill du veta mer?

Melinda Lemke

Projektledare glas- och metallentreprenad / hållbarhetsfrågor
Telefon:
08-453 90 75
E-post:
melinda.lemke@gbf.se