Nordbygg - Nordens största byggmässa

Nytt datum för Nordbygg:
20-23 april 2021

Efter riksdagens beslut om att begränsa allmänna sammankomster på grund av coronaviruset beslutade Stockholmsmässan att senarelägga Nordbygg. De trodde först att mässan skulle kunna genomföras i september 2020, men nu är den framflyttad till 20-23 april 2021. 

Nordbygg 2021

Det är bara vartannat år det händer – Nordbygg! På Stockholmsmässan i Älvsjö arrangeras Nordens största byggvarumässa med över 800 utställande företag och drygt 48 000 besökare. Under 20-23 april har Glasbranschföreningen som medarrangör för Nordbygg nöjet att bjuda in till spännande seminarier och möten i vår monter C10:41.

Tillsammans gör vi avtryck. Positiva avtryck. Få branscher har lika stor inverkan på människans och miljöns välbefinnande som just byggbranschen, varför det också ligger på oss att driva samhällsutvecklingen i positiv riktning. I tider av klimatförändringar, förtätning av städer, ökad hotbild och att vi tillbringar en allt större del av vår tid inomhus ställer vi fler och högre krav på utformningen av våra livsmiljöer och deras påverkan.

Byggnaden är idag långt mycket mer än ett klimatskal. Rätt utformad renar den luften vi släpper in, reducerar ljudföroreningar, förser oss med hälsobringande dagsljus och utsikt, genererar energi och ger oss möjlighet att odla vår egen mat. Den skyddar oss mot objudna gäster, angrepp och naturkatastrofer. Ja listan kan göras lång och potentialen är enorm.

Den tekniska utvecklingen går i en rasande fart men många innovationer får inte den uppmärksamhet de förtjänar när den omedelbara säljsuccén uteblir. Redan idag skulle vi med befintliga lösningar kunna halvera branschens klimatpåverkan men för att klara netto noll-målet krävs ett rejält teknikskifte och nya sätt att driva affärer. Var med och stöd utvecklingen. Välkommen till Nordbygg!

Glaspriset och Glaspärlan 2020

I samband med Nordbygg var det tänkt att priserna Glaspriset och Glaspärlan skulle ha delats ut. I och med att mässan arrangeras först i april 2021 kommer vinnarna att koras vid annat tillfälle. Nytt datum för prisutdelningen är ännu inte fastställt.

Rösta på dina favoriter

En professionell jury utser vinnarna, men du kan vara med att rösta fram din favorit till vinnare av "publikens pris".

Nominerade projekt till Glaspriset 2020 – Rösta på din favorit!

Nominerade projekt till Glaspärlan 2020 – Rösta på din favorit!

Skriv ut sidan